Xerrada de l’Institut Guttmann

Prevenció en joves: GAME OVER


GAME OVER és un programa de prevenció d’accidents de trànsit que té com a objectiu sensibilitzar els joves per tal que desenvolupin comportaments responsables, adoptin actituds de prudència i prenguin les mesures de seguretat necessàries en conduir un vehicle de motor i en practicar activitats esportives o de lleure que comportin un risc.

La Fundació Institut Guttmann treballa des del 1991 juntament amb el Servei Català de Trànsit per a la prevenció d’accidents de trànsit. GAME OVER va dirigit a joves, estudiants d’ESO, Batxillerat, cicles formatius i escoles d’adults dels centres d’ensenyament públics i privats de Catalunya, i que és possible gràcies al compromís de més de 20 monitors de l’Institut Guttmann que porten a terme les sessions de sensibilització i que són, tots ells, persones que han patit en primera persona un accident de trànsit amb seqüeles greus i donen testimoni de la seva experiència.

El passat 22 de març, va ser l’Oriol qui es va encarregar de portar a terme la xerrada a la nostra escola. Tota la Sala d’Actes es va omplir amb els alumnes de GES 1, GES 2 i CAM i, durant més de 60 minuts, totes les mirades van estar concentrades en l’Oriol.

Les seves explicacions van fer estremir l’auditori i van servir per plantejar-nos moltes de les nostres actituds. La majoria dels alumnes va coincidir a dir que de vegades és necessari que la vida ens sacsegi amb molta força per observar amb més atenció el que estem fent amb les nostres vides, per adonar-nos que el temps que tenim aquí és d’un valor incalculable i cal saber aprofitar-lo amb saviesa.

Comments are closed.