Activitat de GES a la Casa Capell

El passat dijous 19 de novembre, els alumnes de GES 1 i GES 2 Vespre van assistir a la Casa Capell per tal de veure la projecció del documental “La tragèdia electrònica”. Aquest documental de Cosima Dannoritzer (la mateixa directora de l’exitós “Comprar, llençar, comprar”) embarca l’espectador en un exhaustiu viatge d’investigació per Europa, Xina, Àfrica i Estats Units.

Ordinadors, televisors, telèfons mòbils, electrodomèstics… Cada any, els països desenvolupats produïm fins a 50 milions de tones de residus electrònics, el 75% dels quals desapareix dels circuits legals de reciclatge i en gran part s’envia il·legalment al Tercer Món. L’abocament i el reciclatge il·legal d’aquests residus és un negoci multimilionari que contamina el medi ambient i perjudica la vida de les persones que es troben obligades a conviure-hi.

Algunes de les opinions dels alumnes després de veure el documental:Activitat Casa Capell 1

M’ha impactat molt com tractem, de malament, el nostre planeta i com la humanitat es mou només per interessos econòmics.” Dani M.

“Vaig adonar-me que, per més que reciclem, algunes empreses encarregades de reciclar els residus electrònics en fan el que volen, com enviar-los a països d’Àfrica.”Víctor B.

Vam poder veure què passa amb els electrodomèstics que se’ns fan malbé i els llancem: moltes màfies organitzades els agafen i els revenen.” Sara M.

Activitat Casa Capell 2Hem pogut veure la quantitat de residus electnics que generem i el que se’n fa.” Ibrahima C.

“La majoria d’empreses encarregades del reciclatge de residus electrònics no compleixen bé aquesta cadena i des d’aquest documental s’intenta parar aquest negoci i tenir cura del medi ambient.” David B.

“Vam poder adonar-nos de com poden arribar a cActivitat Casa Capell3ontaminar aquests residus i provocar malalties a les persones que hi conviuen.” Ruth M.

Què és la Casa Capell?

És un equipament municipal situat al Parc Central de Mataró que, sota l’aparença d’un habitatge comú, busca mostrar a tothom aquelles opcions que tenim a l’abast per encaminar-nos cap a un dCasa Capellesenvolupament sostenible, és a dir, recursos nous i diferents per a desenvolupar-nos sense haver d’estar limitant el dret de fer-ho també a les futures generacions.

Per a més informació: www.mataro.cat/portal/ca/campanya/casa_capell/

 

 

 

DARRERES PUBLICACIONS

 • All Post
 • Activitats
 • Avisos
 • Calendari
 • Consell escolar
 • Esdeveniments
 • Festivitats
 • L'escola en imatges
 • Preinscripció/Matrícula
 • Projectes
 • Sortides
Edit Template

Can Noè 1

Plaça del Canigó, 7
08303 Mataró
Tel. 93 796 48 01
cannoe@ajmataro.cat

Can Noè 2

Avinguda del Perú, 32
08304 Mataró
Tel. 93 169 56 49
cannoe@ajmataro.cat

© Can Noè 2023. Tots els drets reservats.